Prima Pagina Stiri Reguli de aplicare pentru sistemul TVA la incasare - partea a IV-a
Cautare
Categorii

Reguli de aplicare pentru sistemul TVA la incasare - partea a IV-a

 

Notificarea

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au sediul activitatii economice in Romania si a caror cifra de afaceri in anul calendaristic precedent nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei si care trebuie sa aplice sistemul TVA la incasare, au obligatia sa depuna la organele fiscale competente, pana la 25 ianuarie inclusiv, o notificare din care sa rezulte ca cifra de afaceri din anul calendaristic precedent, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.

Nu are obligatia sa depuna aceasta notificare persoana impozabila care a aplicat sistemul TVA la incasare in anul calendaristic precedent si care este obligata sa continue aplicarea sistemului TVA la incasare ca urmare a faptului ca cifra sa de afaceri nu a depasit in anul calendaristic precedent plafonul de 2.250.000 lei.

In situatia in care persoana impozabila care trebuie sa aplice sistemul TVA la incasare, nu depune notificarea, aceasta va fi inregistrata din oficiu de organele fiscale competente in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, incepand cu data inscrisa in decizia de inregistrare in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA.

Persoana impozabila care aplica sistemul TVA la incasare si care depaseste in cursul anului calendaristic curent plafonul de 2.250.000 lei are obligatia sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care a depasit plafonul, o notificare din care sa rezulte cifra de afaceri realizata in vederea schimbarii sistemului aplicat.

In cazul in care persoana impozabila care depaseste plafonul nu depune notificarea aceasta va fi radiata din oficiu de organele fiscale competente din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, incepand cu data inscrisa in decizia de radiere din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

!!! In anul 2013, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si a carei cifra de afaceri in perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013. !!!

In scopul aplicarii acestor prevederi, persoana impozabila care va aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013 are obligatia sa depuna la organele fiscale competente, pana la 25 octombrie 2012 inclusiv, o notificare din care sa rezulte ca cifra de afaceri realizata in perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv nu a depasit plafonul de 2.250.000 lei. In situatia in care persoana impozabila nu depune notificarea aceasta va fi inregistrata din oficiu de organele fiscale competente in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare pana la 1 ianuarie 2013, urmand a aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013.

Cititi aici:

Reguli de aplicare pentru sistemul TVA la incasare - partea I

Reguli de aplicare pentru sistemul TVA la incasare - partea a II-a

Reguli de aplicare pentru sistemul TVA la incasare - partea a III-a


Taguri: calculator tva  infiintare firma  contabilitate firma  consultanta fiscala  scutire TVA  TVA  cod fiscal  anaf
noul plafon TVA
Am inteles ca s-a marit plafonul dupa care o firma devine platitoare de TVA. De cand este in vigoare aceasta hotarare si se aplica la cifra de afaceri de anul... mai mult
noul plafon TVA
Potrivit unei decizii a Consiliului Uniunii Europene, Romania este autorizata pentru a mari plafonul de scutire in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata... mai mult
In cazul achizitiei unui un apartament prin ANL, daca se încheie un contract de construire cu un antreprenor, facturarea apartamentului de către acesta se poate face cu cota redusă de TVA de 5%?
Conform prevederilor art. 140 alin. (21) din Codul fiscal, si a completarilor aduse prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 200/2008, aceasta cota redusa... mai mult
In ce conditii se aplica cota redusa de TVA la carti?
In conformitate cu articolul 140 din Codul fiscal, cota redusa a TVA de 9% se aplica doar asupra bazei de impozitare valabila la livrarea de manuale scolare,... mai mult
Ce schimbari aduce OG privind introducerea platii TVA la incasare incepand cu 2013?
Aceasta Ordonanta Guvernamentala modifica Codul Fiscal, astfel ca, incepind cu data de 1 ianuarie 2013, contibuabilii care inregistreaza o cifra de afaceri... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie