Prima Pagina Forum Contabilitate In cazul achizitiei unui un apartament prin ANL, daca se încheie un contract de construire cu un antreprenor, facturarea apartamentului de către acesta se poate face cu cota redusă de TVA de 5%?

In cazul achizitiei unui un apartament prin ANL, daca se încheie un contract de construire cu un antreprenor, facturarea apartamentului de către acesta se poate face cu cota redusă de TVA de 5%?

Postat de Gabi Dumitrescu la 27-07-2012 20:05:30
Subiect: In cazul achizitiei unui un apartament prin ANL, daca se încheie un contract de construire cu un antreprenor, facturarea apartamentului de către acesta se poate face cu cota redusă de TVA de 5%q
Conform prevederilor art. 140 alin. (21) din Codul fiscal, si a completarilor aduse prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 200/2008, aceasta cota redusa de 5% se aplica doar in cazul livrarii locuintelor ca parte a politicii sociale.

In timp ce terenul pe care aceste locuinte sunt construite se constituie ca parte a bazei de impozitare, Codul fiscal nu prevede facilitati fiscale in cazul lucrarilor de constructii, ci doar a livrarilor de locuinte (conforme cu anumite conditii expres prevazute dn legislaţia in vigoare), deci nu se poate aplica cota redusa de TVA in cazul de fata.