Prima Pagina Stiri Pasi la infiintarea unui SRL
Cautare
Categorii

Pasi la infiintarea unui SRL

Cum sa sa-ti faci un SRL – sfaturi si pasii de urmat pentru realizarea unei firme (SRL) si costurile ce implica infiintarea unui SRL.

    Atunci cand cineva are o idee, un capital si ceva experienta, probabil ca va vrea sa inceapa propria afacere. Unul dintre primii pasi in demararea unei afaceri este infiintarea unei firme – SRL (Societate cu Raspundere Limitata). Bineinteles ca se pot autoriza si sub alte forme, in functie de marimea activitatii, obiectul de activitate, numar de angajati si alti factori – PFA (Persoana Fizica Autorizata), II(Intreprindere Individuala), IF (Intreprindere Familiala), SA (Societate pe Actiuni), etc.

Atunci cand cineva vrea sa-si infiinteze o firma are mai multe optiuni pentru constituirea societatii. Se pot informa si pot infiinta singuri firma, multe informatii se regasesc pe site-ul Registrului Comertului www.onrc.ro. Pot apela la un avocat/jurist care sa-i ajute cu tot procesul de infiintare, sau la o firma specializata pe intocmirea de documente pentru infiintarea de firme. In acest caz, firma se  poate ocupa de toti pasii de mai jos, ajutand astfel la infiintarea firmei cu un minim de timp si efort din partea clientului, pentru diferite sume.

Inclusiv Registrul Comertului are un birou de consultanta care poate ajuta cu infiintarea unei firme pentru aproximativ 350 lei, insa Doctor Finance se poate ocupa de infiintarea firmei pentru doar 200 lei - SRL cu asociat unic.

Nu este nevoie de un notar pentru intocmirea documentelor. Acestea pot fi facute sub semnatura privata, economisindu-se astfel bani de taxe notariale (aproximativ 150 lei pentru Act constitutive, 125 lei – Contract de Comodat, etc)

PASUL 1 in demararea intregului proces il constituie rezervarea de nume. Pentru a putea duce la bun sfarsit acest prim pas trebuie sa aveti in vedere un numar de minim 3 denumiri de la care sa porniti. Din momentul obtinerii denumirii SRL-ului putem incepe sa parcurgem si restul pasilor necesari definitivarii dosarului. Puteti face o prima verificare a disponibilitatii numelui de firma pe site-ului Registrului Comertului www.onrc.ro , insa nu este garantat ca acel nume va fi disponibil. Taxa de rezervare nume este de 72 lei, iar rezervarea este valabila 90 zile.

PASUL 2 consta in intocmirea dosarului pentru inmatricularea societatii la Registrul Comertului.

Dosarul va cuprinde:

-Cererea de inregistrare la Registrul Comertului;

-Declaratie pe propria raspundere ca se cunosc si se indeplinesc conditiile de functionare pentru activitatea desfasurata. Aceasta declaratie este trimisa de Registrul Comertului celorlalte institutii pentru avize: DSV, DSP, APP, ITM.;

-vectorul fiscal – care va cuprinde optiunea de impozitare. Cele 2 optiuni sunt 3% la venituri sau 16% la profit;

-Statutul societatii (Actul Constitutiv). Pentru intocmirea statutului trebuie sa cunoastem: cati si cine sunt Asociatii, Activitatea Principala, locul unde se va stabili Sediul Social, Activitatile Secundare, daca exista Puncte de Lucru, Capitalul Social – trebuie sa fie minim 200 lei, cine va fi Administratorul(ii) si pe ce perioada;

-contractul de inchiriere/comodat ce sta la baza sediului si a eventualelor puncte de lucru.

-specimen de semnatura dat de administratorii societatii – poate fi dat in fata referentilor de la Registrul Comertului gratuit, sau in fata notarului(aproximativ 35 – 50 lei)

-copii CI asociati/administrator;

PASUL 3 consta in achitarea taxelor de inmatriculare la Registrul Comertului – aproximativ 550 lei (societate cu un asociat) si depunerea dosarului. Dupa depunerea dosarului in 1-2 zile veti obtine Certificatul de Inmatriculare, care poate fi ridicat de la Registrul Comertului.

Dupa ridicarea certificatului de inmatriculare se va comanda stampila societatii (incepand de la 29 lei) si deschiderea contului bancar.

Dupa inmatricularea societatii, in functie de domeniul de activitate ales, urmeaza obtinerea avizelor necesare inceperii activitiatii. In 15 zile de la inmatriculare trebuie facute anumite notificari catre institutiile statului. In cazul in care obiectul de activitate o cere, trebuie achizitonata o casa de marcat, care trebuie fiscalizata (incepand de la 399 lei)

Doctor Finance – 0244.55.00.11 / 0732.22.33.55 va poate ajuta la intocmirea dosarului pentru infiintarea societatii dvs., obtinerea avizelor necesare, cat si ulterior infiintarii cu orice alte modificari: Infiintare/Radiere  Puncte de lucru (149 lei), Cesiune parti sociale (249 lei), Modificarea obiectului de activitate (199 lei), Majorare/Diminuare Capital Social (199lei), Suspendarea/Reluarea Activitatii (149 lei), Dizolvare/Lichidare (149 lei), Radiere (149 lei).

Doctor Finance SRL
Str. Vornicei, Nr 4, Parter, Ploiesti (langa Registrul Comertului)
0244.55.00.11 / 0732.22.33.55

contact@doctorfinance.ro    www.doctorfinance.ro


Taguri: infiintare srl  infiintare firma  infiintare firma Ploiesti
Ce documente sunt necesare la infiintarea unui SRL?
Ce documente sunt necesare la infiintarea unui SRL? mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Pasi la infiintarea unui srl