Prima Pagina Stiri Reinregistrarea in scopuri de TVA in cazul anularii pentru nedepunerea decontului de taxa
Cautare
Categorii

Reinregistrarea in scopuri de TVA in cazul anularii pentru nedepunerea decontului de taxa

 

Potrivit proiectului de ordin al ANAF, in cazul in care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata pentru nedepunerea niciunui decont de taxa, in conditiile prevazute de art. 153 alin. 9 lit. d) din Codul fiscal, pentru reinregistrarea in scopuri de TVA persoana impozabila depune formularul 099 „Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 alin. 9^1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”insotita de:

a) toate deconturile de TVA (formular 300) nedepuse la termen;

b) o cerere motivata din care sa rezulte ca se angajeaza  sa depuna la termenele prevazute de lege deconturile de taxa;

 c) certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului din care sa rezulte datele de identificare ale asociatilor si administratorilor persoanei impozabile la data depunerii cererii de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul societatilor comerciale inmatriculate in registrul comertului.

Respingerea cererii. Daca cererea sau documentatia anexata sunt incomplete ori incorecte, organul fiscal notifica solicitantul in vederea corectarii. In cazul in care, persoana impozabila nu se prezinta in termen de 15 zile de la primirea notificarii, pentru corectarea si/sau completarea cererii si/sau a documentatiei, compartimentul de specialitate intocmeste referatul si proiectul de decizie privind respingereacererii de inregistrare in scopuri de TVA.

In primul rand, dupa primirea cererii de inregistrare si a documentatiei corecte si complete, compartimentul de specialitate verifica daca persoana impozabila se incadreaza in alta situatie de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA prevazuta de Codul fiscal. Daca persoana impozabila se incadreaza in alta situatie de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA prevazuta la art. 153 alin. 9 lit. a)–e) din Codul fiscal, compartimentul de specialitate intocmeste referatul  si proiectul de decizie privind respingerea cererii de inregistrare in scopuri de TVA a persoanei impozabile solicitante. In cazul respingerii cererii, persoana impozabila poate depune o noua cerere de inregistrare in scopuri de TVA, de indata ce remediaza situatia care a condus la respingerea cererii de inregistrare in scopuri de TVA.

Aprobarea cererii. In situatia in care persoana impozabila nu se incadreaza in nicio alta situatie de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA prevazuta la art. 153 alin. 9 lit. a)–e) din Codul fiscal, compartimentul de specialitate intocmeste referatul si proiectul de decizie privind inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile solicitante. Daca persoana impozabila indeplineste conditiile pentru aprobarea inregistrarii in scopuri de TVA, inregistrarea in scopuri de TVA se face cu data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, care nu poate fi decat dupa o perioada de 3 luni de la data anularii inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit art. 153 alin. 9^1 lit. c) teza a II-a din Codul fiscal.

!!! In cazul in care abaterea se repeta dupa reinregistrarea persoanei impozabile, organele fiscale vor anula codul de inregistrare in scopuri de TVA si nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reinregistrare in scopuri de TVA. !!!


Taguri: anaf  cod fiscal  TVA  cazier fiscal  consultanta fiscala  contabilitate firma  infiintare firma
Platitor de TVA sau Neplatitor de TVA?
Aceasta este o decizie foarte importanta avand in vedere cota de tva de 24%. Dupa infiintarea unui SRL/PFA/II/IF veti putea opta pentru a fi Platitor de TVA... mai mult
TVA
Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile, inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa desfasoare operatiuni intracomunitare trebuie... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie