Prima Pagina SSM-SU Protectia muncii - SSM
Cautare
Categorii

Protectia muncii - SSM

 

Inca din antichitate, oamenii si-au dat seama ca munca pe care o presteaza poate fi periculoasa pentru ei si au cautat diverse cai pentru a se proteja. Chiar daca omul a reusit sa creeze brese tot mai adanci in cunoasterea macro sau microcosmosului, in fiecare zi, in fiecare  tara, exista muncitori care nu se mai intorc seara la caminele lor, datorita accidentelor de munca si imbolnavirilor profesionale.

Expresia "securitate si sanatate in munca" SSM, care a inlocuit expresia de "protectia muncii" in legislatia din domeniu, reprezinta ansamblul de activitati institutionalizate, avand ca scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, apararea vietii, integritatii fizice si psihice, sanatatii lucratorilor si ale altor persoane participante la procesul de munca.

Angajatorul este singurul responsabil de sanatatea si securitatea salariatilor sai, iar activitatea de prevenire a riscurilor de producere a accidentelor de munca si imbolnavirile profesionale este o problema care priveste pe toti participantii la procesul de munca. Aceasta deoarece angajatorii sunt singurele persoane care, potrivit atributiile ce le au, detin toata puterea de decizie si pot manevra parghiile mecanismelor financiare pentru transpunerea in realitate a politicii manageriale in materie de prevenire a riscurilor profesionale.

Comanda online Consultanta SSM!


Taguri: evaluare riscuri  fisa protectia muncii  instructiuni ssm  norme protectia muncii  Protectia muncii

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Protectia muncii ssm