Prima Pagina Infiintari firme Suspendare Activitate IF
Cautare
Categorii

Suspendare Activitate IF

 

Definitia serviciului:

Activitatea intreprinderii familale poate fi suspendata pentru maxim trei ani. Procedura de suspendare poate incepe numai cand intreprinderea familiala nu are datorii catre bugetul de stat, insa poate avea datorii catre alte firme. Spre deosebire de companii, persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala pot obtine suspendarea printr-o procedura simplificata - depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului arondat. Inregistrarea masurii de suspendare temporara a activitatii la Oficiul Registrului Comertului asigura opozabilitatea acestei masuri fata de tertii interesati.

Suspendarea produce efecte de la data depunerii cererii de suspendare a activitatii de catre reprezentatul intreprinderii familiala. Registrul Comertului emite, pe langa decizie, si un certificat constatator prin care se evidentiaza inactivitatea temporara a societatii. Inactivitatea temporara trebuie inregistrata si la Administratia Financiara. Avantajul firmelor suspendate este de a nu plati impozitul minim de la data la care sunt declarate suspendate.

ATENTIE!! In cazul suspendarii activitatii se poate obtine si o derogare de la depunerea declaratiilor fiscale (depunere anuala in loc de depunere trimestriala). Regimul derogatoriu nu este insa o etapa obligatorie din procesul de suspendare. Acesta este aprobat de catre Administratia Finantelor, in urma solicitarii printr-o cerere la care se anexeaza dovada inscrierii la Registrul Comertului a supendarii activitatii.

Regimul de declarare derogatoriu este conditionat de indeplinirea cumulativa a unor conditii enumerate in Ordinul ANAF 1221/2009 privind procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu, printre care se numara si plata la zi a obligatiilor fiscale. Chiar si in cazul obtinerii acestui regim intreprinderea familiala este obligata sa depuna declaratiile corespunzatoare fractiunii din an anterioare declararii inactivitatii temporare.

In sectiunea Utile gasiti documentele necesare pentru suspendare activitate intreprindere familiala, precum si alte informatii utile.

Documente necesare:

- actele de identitate -copie;

- certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare emise in baza declaratiilor-tip pe propria raspundere pentru autorizarea activitatii in original;

- declaraţia-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca intreprinderea familiala nu desfasoara la sediu ori in afara acestora activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani.

Modul de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Suspendare Activitate IF gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care aveti sediul profesional si vi-l trimitem fie prin curier rapid, fie prin email:

- conceperea si redactarea cererii de inregistrare;

- completarea declaratiei-tip pe propria raspundere.

 

Comanda acum Suspendare Activitate IF la 69 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: obiect de activitate  radiere firma  reluare activitate  suspendare activitate

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Suspendare activitate if