Prima Pagina Infiintari firme Reducere Capital Social SRL
Cautare
Categorii

Reducere Capital Social SRL

Definitia serviciului:

Reducerea capitalului social este operatiunea economica pentru care se opteaza in principal in situatia in care societatea a avut o activitate economica deficitara, care a condus la pierderea unei parti din activul patrimoniului societatii. De asemnea, se poate recurge la solutia de reducere capital social atunci cand capitalul social avut in vedere la infiintarea firmei se dovedeste a fi prea mare pentru nevoile acesteia. O modificare a capitalului social poate avea ca obiect reducerea lui cu indeplinirea unor conditii legale.

Capitalul social la un SRL nu poate fi redus sub limita minima legala de 200 lei sau mai mult in cazul obiectelor de activitate care functioneaza dupa legi speciale.

Reducerea capitalului social se va face in doua etape. Intr-o prima etapa se va publica in Monitorul Oficial hotararea prin care se diminueaza capitalul social, iar dupa 60 zile se vor depune la Registrul Comertului, statutul societatii actualizat cu noul capital social, balantele contabile impreuna cu notele contabile care evidentiaza reducerea capitalului social. Reducerea se realizeaza in doua etape in scopul protejarii creditorilor sociali, care, in termen de 2 luni de la data publicarii au posibilitatea exercitarii dreptului de opozitie la reducerea capitalului social, prin care s-ar diminua gajul lor general.

Exista mai multe procedee prin care se efectueaza operatiunea de reducere capital social, printre care si excludere asociat sau retragere asociat.

In sectiunea Utile gasiti mai multe informatii cu privire la procedeele de reducere a capitalului social, informatii cu privire la actele necesare etc.

Acte necesare reducere capital social:

- acte de identitate asociati;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- dovada dreptului de proprietate al asociatului/actionarului/membrului persoanei juridice asupra aportului in natura; in cazul in care aportul este constituit dintr-un imobil se ataseaza si extrasul de carte funciara in original;

- avizul prealabil cu privire la limita capitalului social prevazut de legi speciale, daca este cazul.

Modul de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Reducere Capital Social SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- Cerere de inregistrare (original);

- Actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor decizia asociatului unic/decizia Consiliului de administratie/directoratului, original);

- Actul constitutiv actualizat;

- Daca este cazul:

- avizul prealabil cu privire la limita capitalului social prevazut de legi speciale (original);

- hotararea judecatoreasca irevocabila prin care s-a respins opozitia (copie legalizata);

- avizele prealabile prevazute de legile speciale (original);

- imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitazile legale (original).

 

Comanda acum Reducerea Capitalului Social SRL la 199 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: excludere asociat  retragere asociat  reducere capital social  parti sociale  aport capital  majorare capital social  capital social

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Reducere capital social srl