Cautare
Categorii

Radiere IF

 

Definitia serviciului:

OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, prevede urmatoarele cazuri in care intreprinderea familiala isi inceteaza activitatea si este radiata din Registrul Comertului:

"Art. 33

(1) Intreprinderea familiala isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:

a) mai mult de jumatate dintre membrii acesteia au decedat;

b) mai mult de jumatate dintre membrii intreprinderii cer incetarea acesteia sau se retrag din intreprindere;

c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) Dispozitiile art. 11-13 se aplica in mod corespunzator."

Prin acordul de constituire IF membri pot constitui un patrimoniu de afectatiune si, odata cu acesta sau ulterior, prin act aditional, vor stabili cotele de participare a membrilor la constituirea patrimoniului de afectatiune. Daca membrii IF convin in unanimitate, cotele de participare pot fi diferite de cele prevazute pentru participarea la veniturile nete sau pierderile intreprinderii. In cazul in care membrii intreprinderii familiale au constituit un patrimoniu de afectatiune sau au dobandit bunuri potrivit art. 32 alin. 3, bunurile se impart conform cotelor prevazute la constituirea patrimoniului de afectatiune. In cazul in care nu a fost constituit un patrimoniu de afectatiune, bunurile dobandite potrivit art. 32 alin. 3 se impart conform cotelor prevazute acordul de constituire a intreprinderii familiale.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru radiere intreprindere familiala, declaratii etc.

Acte necesare radiere intreprindere familiala:

- actele de identitate;

- toate actele eliberate de Registrul Comertului (certificat de inregistrare, certificat constatator, rezolutie)

- certificat de atestare fiscala;

- stampila;

- certificatul de deces, pentru incetarea activitatii IF in situatia decesului a mai mult de jumatate din membrii acesteia.

Mod de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Radiere IF, gata pentru a fi depus la Registrul Comertului din judetul in care aveti sediu profesional si vi-l trimitem fie prin curier rapid, fie prin email, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- completarea cererii de inregistrare;

- conceperea si redactarea deciziei membrilor IF privind incetarea activitatii sau retragerea din intreprindere.

 

Comanda acum Radiere IF la 39 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: radiere firma  lichidare firma  dizolvare firma  inchidere firma
In cazul inchiderii unei IF cu marfa pe stoc, cum se trateaza acest stoc?
Atunci cand bunurile si drepturile aflate in patrimoniul afacerii trec in patrimoniul personal al contribuabilului, aceasta se considera, din punct de vedere... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Radiere if