Prima Pagina Infiintari firme Majorare Capital Social prin cooptare asociati SRL
Cautare
Categorii

Majorare Capital Social prin cooptare asociati SRL

 

Definitia serviciului:

La infiintarea firmei, asociatii contribuie la formarea patrimoniului societatii prin aporturi proprii. Aportul poate fi:

a) aport in numerar - are ca obiect o suma de bani pe care asociatul se obliga sa o transmita societatii. Intrucat sumele de bani sunt indispensabile inceperii activitatii comerciale, aporturile in numerar sunt obligatorii la constituirea societatii comerciale, indiferent de forma ei. Aportul la capitalul social nu este purtator de dobanzi;

b) aport in natura - are ca obiect anumite bunuri imobile (cladiri, instalatii etc.), bunuri mobile corporale (materiale, marfuri etc.) sau incorporale (creante, fond de comert etc.). Aporturile in natura sunt admise la toate formele de societate comerciala. Aportul poate consta in transmiterea catre societate a dreptului de proprietate asupra bunului ori doar a dreptului de folosinta. In lipsa unei stipulatii contrare, bunurile devin proprietatea societatii.

Asociatii dobandesc in schimbul aportului adus la infiintarea firmei un numar de parti sociale, corespunzator valorii aportului fiecaruia.

In momentul in care se doreste cooptarea/includerea de noi asociati prin majorarea capitalului social, noii asociatii isi aduc aportul la capitalul social al firmei, in numerar sau in natura. In schimbul acestui aport, noii asociati au dreptul la un numar corespunzator de parti sociale.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru majorare capital social SRL, modele de contract etc.

Acte necesare majorare capital social:

- acte de identitate asociati/asociati noi;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor la capitalul social (copii)

- pentru aporturile in numerar: foaie de varsamant, ordin de plata, chitanta CEC etc.

- pentru aporturile in natura: titlul de proprietate din care sa rezulte ca asociatii noi sunt titularii dreptului de proprietate asupra bunurilor in natura aportate la capitalul social (in cazul in care aportul este constituit dintr-un imobil se ataseaza si extrasul de carte funciara in original);

- raportul de expertiza privind evaluarea aporturilor in natura, intocmit de catre persoanele autorizate, potrivit legii (copii); 

- certificatele de cazier fiscal pentru asociatii care intra in societate.

Modul de lucru:

Conditiile economice pot determina modificarea societatii comerciale; astfel, asociatii pot considera utila majorarea capitalului social si modificarea structurii asociatilor. Deoarece elementele ce urmeaza a fi modificate au fost stabilite prin actul constitutiv al societatii, modificarea societatii impune practic modificarea actului constitutiv. Pe de alta parte, atat majorarea capitalului social, cat si cooptarea de noi asociati trebuie sa se faca respectandu-se conditiile prevazute de actul contitutiv al societatii.

Noi va pregatim dosarul pentru Majorare Capital Social prin cooptare asociati SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- Cerere de inregistrare (original);

- Actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor decizia asociatului unic/decizia Consiliului de administratie/directoratului, original);

- Actul constitutiv actualizat;

- Declaratiile date pe proprie raspundere de catre noii asociati din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati (original).

 

Comanda acum Majorare Capital Social prin cooptare asociat(i) SRL la 199 RON!


Taguri:   parti sociale  cooptare asociat  aport capital  majorare capital social  capital social

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie