Prima Pagina Infiintari firme Majorare Capital Social prin aport in numerar asociat(i) SRL
Cautare
Categorii

Majorare Capital Social prin aport in numerar asociat(i) SRL

 

Definitia serviciului:

Capitalul social al firmei are rolul de a constitui gajul general al creditorilor societatii. In realitate, veritabila garantie a creditorilor societatii o reprezinta patrimoniul societatii: in cazul nerespectarii obligatiilor de catre societate, creditorii vor urmari bunurile aflate in patrimoniul societatii. Limita urmaririi este data de capitalul social, deoarece, prin publicitatea contractului de societate, tertii au luat cunostinta de capitalul social. Concluzia se intemeiaza si pe dispozitiile Legii nr. 31/1990 republicata, care precizeaza ca obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social.

Pentru infiitarea firmei, fiecare asociat este tinut sa contribuie la formarea patrimoniului societatii. De aceea, in actul constitutiv trebuie sa se arate aportul fiecarui asociat. Legea nu cere ca aporturile asociatilor sa fie egale ca valoare, sau ca ele sa aiba acelasi obiect si nici ca aportul unui asociat sa aiba un obiect unitar.

Patrimoniul societatii il constituie totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica apartinand societatii. Patrimoniul societatii cuprinde:

- activul social (denumit si fond social) cuprinde bunurile constituite ca aport la infiintarea firmei si cele dobândite in cursul activitatii societatii.

- pasivul social cuprinde obligatiile societatii, indiferent de natura lor.

In momentul constituirii societatii, capitalul social prevazut in contractul de societate are aceeasi valoare cu patrimoniul societatii. Ulterior insa, prin desfasurarea activitatii comerciale, patrimoniul societatii se poate mari daca societatea obtine beneficii, sau poate sa inregistreze o anumita micsorare a valorii, daca societatea are pierderi.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru majorare capital social SRL, modele de contract etc.

Acte necesare majorare capital social:

- acte de identitate asociati;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor la capitalul social (copii) - foaie de varsamant, ordin de plata, chitanta CEC etc.

Modul de lucru:

Conditiile economice pot determina modificarea societatii comerciale. Asociatii pot considera utila majorarea capitalului social. Deoarece a fost stabilit prin actul constitutiv al societatii la infiintarea firmei, majorarea capitalului social impune practic modificarea actului constitutiv. Pe de alta parte, majorarea capitalului social trebuie sa se faca respectandu-se conditiile prevazute de actul contitutiv al societatii.

Noi va pregatim dosarul pentru Majorare Capital Social prin aport in numerar asociat(i) SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- Cerere de inregistrare (original);

- Actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor decizia asociatului unic/decizia Consiliului de administratie/directoratului, original);

- Actul constitutiv actualizat.

 

Comanda acum Majorare Capital Social prin aport in numerar asociat(i) SRL la 349 RON!

 

Pentru judetul Prahova, va rugam sa ne contactati pentru a va intocmi si depune dosarul la Registru Comertului Prahova.


Taguri:   parti sociale  aport capital  majorare capital social  capital social

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie