Prima Pagina Infiintari firme Majorare Capital Social prin aport in natura SRL
Cautare
Categorii

Majorare Capital Social prin aport in natura SRL

 

Definitia serviciului:

Aportul in natura la infiintarea firmei are ca obiect anumite bunuri imobile (cladiri, instalatii etc.), bunuri mobile corporale (materiale, marfuri etc.) sau incorporale (creante, fond de comert etc.) si este admis la toate formele de societate comerciala. Aportul poate consta fie in transmiterea catre societate a dreptului de proprietate asupra bunului, fie doar a dreptului de folosinta. In lipsa unei stipulatii contrare, bunurile devin proprietatea societatii.

In cazul in care s-a convenit transmiterea dreptului de proprietate, bunul va intra in patrimoniul societatii, asociatul nemaiavand vreun drept asupra lui. Prin urmare, la dizolvarea firmei, asociatul nu va avea dreptul la restituirea bunului, ci la contravaloarea sa. Cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra bunului, legea prevede ca bunul devine proprietatea societatii "din momentul inmatricularii ei in Registrul comertului”. Daca bunul piere inainte de inmatricularea societatii, riscul este suportat de catre asociat; el va fi obligat sa aduca in societate un alt bun, ori un aport in numerar echivalent.

Daca s-a convenit transmiterea numai a unui drept de folosinta, asociatul ramane proprietarul bunului si, in aceasta calitate, la dizolvarea societatii, are dreptul la restituirea bunului. Evaluarea in bani a bunului care face obiectul aportului in natura este necesara pentru a se putea stabili valoarea partilor sociale cuvenite asociatului in schimbul aportului. Aceasta evaluare se face de catre asociati sau, cand este necesar, de catre experti.

Dispozitiile legale cu privire la aportul in natura la infiintarea firmei se aplica si in cazul majorarii capitalului social prin aport in natura.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru majorare capital social SRL, modele de contract etc.

Acte necesare majorare capital social:

- acte de identitate asociati/asociati noi;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor la capitalul social (copii) - titlul de proprietate din care sa rezulte ca asociatii sunt titularii dreptului de proprietate asupra bunurilor in natura aportate la capitalul social (in cazul in care aportul este constituit dintr-un imobil se ataseaza si extrasul de carte funciara in original);

- raportul de expertiza privind evaluarea aporturilor in natura, intocmit de catre persoanele autorizate, potrivit legii (copii).

Modul de lucru:

Conditiile economice pot determina modificarea societatii comerciale. Asociatii pot considera utila majorarea capitalului social. Deoarece a fost stabilit prin actul constitutiv al societatii la infiintarea firmei, majorarea capitalului social impune practic modificarea actului constitutiv. Pe de alta parte, majorarea capitalului social trebuie sa se faca respectandu-se conditiile prevazute de actul contitutiv al societatii.

Noi va pregatim dosarul pentru Majorare Capital Social prin aport in natura SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- Cerere de inregistrare (original);

- Actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor decizia asociatului unic/decizia Consiliului de administratie/directoratului, original);

- Actul constitutiv actualizat.

 

Comanda acum Majorare Capital Social prin aport in natura SRL la 249 RON!


Taguri: reducere capital social  parti sociale  cooptare asociat  aport capital  majorare capital social  capital social

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie