Cautare
Categorii

Infiintare IF

 

Definitia serviciului:

Pentru a face afaceri nu este neaparat necesar sa se opteze pentru infiintare SRL. O alternativa la infiintare SRL, sau chiar la infiintare PFA sau infiintare II, o reprezinta infiintarea unei intreprinderi familiale. Intreprinderea familiala (IF) este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intrerpinzator persoana fizica impreuna cu familia sa. Intreprinderea familiala este, asa cum reiese si din denumire, o afacere de familie, in care toti membrii isi aduc contributia la dezvoltarea afacerii. In cazul IF este suficient ca reprezentantul intreprinderii sa aiba o pregatirea profesionala in domeniu; pentru ceilalti membrii este necesara doar o fotocopie a ultimului act de studii. Un avantaj fata de infiintare SRL este dat de costurile de inregistrare la Registrul Coemrtului, mai reduse pentru cele trei forme de organizare prevazute de OUG 44/2008, care se cifrează la aproximativ 250 RON.

Intreprinderea familiala, la fel ca si celelalte doua forme de organizare, nu dobandeste personalitate juridica, iar raspunderea este personala. Spre deosebire de persoana fizica autorizata si intreprinderea individuala, care, conform legislatiei in vigoare, pot angaja alte persoane cu contract de munca, intreprinderea familiala nu are dreptul sa faca acest lucru. Membrii unei intreprinderi familiale (IF) sunt asigurati in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si au dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru ÅŸomaj.

Intreprinderea familiala se constituie printr-un acord de constituire, incheiat de membrii familiei in forma scrisa, ca o conditie de validitate. Reprezentantul desemnat prin acordul de constituire va gestiona interesele intreprinderii familiale in temeiul unei procuri speciale.

In sectiunea Utile gasiti lista cu documentele necesare pentru infiintare IF, precum si alte documente si informatii cu privire legislatia in vigoare, imputernicirea avocatiala, dovada sediului profesional etc.

Documente necesare infiintare intreprindere familiala:

-  acte de identitate membrii intreprinderii familiale;

- fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta pregatirea profesionala, daca aceasta este ceruta, potrivit unor prevederi legale speciale;

- fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta experienta profesionala, daca este cazul;

- contract de comodat/inchiriere pentru stabilire sediu profesional;

- acordul asociatiei de proprietari;

- acordul vecinilor;

- specimen de semnatura;

- dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei – formular rezervare denumire IF.

Mod de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Infiintare IF gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care aveti sediul profesional si vi-l trimitem fie prin curier rapid, fie prin email:

- conceperea si redactarea cererii de inregistrare;

- conceperea, redactarea si atestarea actului de detinere a sediului profesional;

- conceperea si redactarea Actului de constituire;

- conceperea si redactarea procurii speciale;

- completarea declaratiei-tip pe propria raspundere model 1, model 2 sau model 3.

 

Comanda acum Infiintare IF la 129 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: cod CAEN  obiect de activitate  infiintare firma  intreprindere familiala
Care sunt conditiile pentru ca o cheltuiala sa fie considerata deductibila la PFA/II/IF ?
Potrivit pct 37 din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca cheltuielile efectuate in scopul... mai mult
Cind se completeaza declaratia de inregistrare fiscala si declaratia de mentiuni pentru persoane fizice?
In timp ce declaratia de inregistrare trebuie completata o singura data, si anume cu ocazia primei inregistrari fiscale, care de obicei coincide cu... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Infiintare if