Prima Pagina Infiintari firme Cesiune Interna Parti Sociale SRL
Cautare
Categorii

Cesiune Interna Parti Sociale SRL

 

Definitia serviciului:

Capitalul social al unei firme SRL este divizat in anumite fractiuni, denumite parti sociale. In momentul infiintarii firmei, asociatii dobandesc un numar de parti sociale, corespunzator valorii aportului fiecaruia la constituirea firmei. Detinatorii partilor sociale, asociatii SRL, sunt titularii unui drept de creanta impotriva societatii, care le confera dreptul la impartirea activului social in caz de lichidare, precum si dreptul la dividende. Conform Legii nr. 31/1990 republicată, valoarea minimă a unei părţi sociale este de 10 lei.

Titlurile de valoare materializeaza dreptul asociatilor intr-o firma SRL asupra unei fractiuni din capitalul social. Spre deosebire de actiuni, care fac parte din categoria titlurilor de valoare negociabile, certificatele de parti sociale sunt titluri de legitimare, adica inscrisuri cu valoare comerciala emise de societatea cu raspundere limitata pentru a confirma calitatea titularului sau de detinator de parti sociale si, implicit, de asociat.

Diviziunile de capital social, numite parÅ£i sociale, nu sunt, in principiu, transmisibile. Ca exceptie, pot fi transmise asociatilor, prin decizia adunarii generale, in cazul clauzei de continuitate cu succesorii sau chiar tertilor, dar cu condiÅ£ia obÅ£inerii acordului a ¾ din capitalul social pentru cesiunea partilor sociale.

Procesul de transfer urmeaza, in principal, urmatorii pasi:

- incheierea unui contract/hotarare AGA de cesiune de parti sociale;

- actualizarea actului constitutiv;

- inregistrarea modificarii in registrul comertului.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru cesiune parti sociale SRL, model de contract etc.

Documente necesare:

-  acte identitate asociati;

-  actul constitutiv al societatii la zi;

- daca potrivit actelor de cesiunede parti sociale s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica din vanzarea partilor sociale/actiunilor, castiguri determinate ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, se vor depune si documentele de plata a impozitului pe venit.

Modul de lucru:

In orice moment dupa infiintarea firmei pot aparea situatii in care sa se realizeze anumite modificari in structura asociatilor. Procedura necesara in astfel de situatii trebuie indeplinita pentru a se asigura legalitatea si opozabilitatea modificarilor intervenite.

Noi va pregatim dosarul pentru Cesiune Interna Parti Sociale SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului;

- Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic/Actul aditional la actul constitutiv;

- conceperea si redactarea contractului de cesiune de parti sociale;

- conceperea si redactarea actului constitutiv actualizat cu modificarile rezultate in urma cesiunii.

 

Comanda acum Cesiune Externa Parti Sociale SRL la 149 RON!


Taguri: contract de cesiune  capital social  parti sociale  cesiune
cesiune intre asociati SRL
Intr-o societate comerciala SRL in care partile sociale sunt detinute de 3 asociati se face o cesiune de parti sociale, numarul asociatilor reducandu-se la 2.... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Cesiune interna parti sociale srl