Prima Pagina Infiintari firme Cesiune Interna / Externa Parti Sociale SRL
Cautare
Categorii

Cesiune Interna / Externa Parti Sociale SRL

 

Definitia Serviciului:

Asociatii unui SRL dobandesc in schimbul aportului lor la infiintarea firmei un numar de parti sociale, corespunzator valorii aportului fiecaruia (articolele 7 ÅŸi 8 din Legea societatilor comerciale).

Certificatele de parti sociale sunt emise de societatile cu raspundere limitata, Legea nr. 31/1990 precizand ca aceste parti sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile.  Administratorii societatii cu raspundere limitata pot elibera, la cerere, un  certificat constatator al drepturilor asupra partilor sociale, dar cu mentiunea ca acest certificat nu poate servi ca titlu pentru transmiterea drepturilor constatate, sub sanctiunea nulitatii transmiterii. Deci certificatele de parti sociale nu pot fi transmise prin gir, dar nici prin remitere materiala (ca la actiunile la purtator) sau inregistrarea transmiterii (ca la actiunile nominative). Prin specificul lor, certificatele de parti sociale se analizeaza ca  titluri de legitimare (lipsindu-le caracterul constitutiv si literal al titlurilor de credit).

Cesiunea partilor sociale este totusi posibila:

- catre asociati, prin decizia adunarii generale;

- in cazul clauzei de continuitate cu succesorii;

- catre terti, cand cesiunea partilor sociale este hotarata prin votul asociatilor.

Cesiunea partilor sociale poate fi efectuata la valoarea nominala a partilor sociale, stabilita la infiintarea firmei, sau la o alta valoare, convenita de parti, iar in situatia in care din cesiune se inregistreaza un castig, se datoreaza impozit de 16% de catre dobanditor, calculat la diferenta pozitiva dintre pretul de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale, prevazuta in actul constitutiv al societatii.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru cesiune parti sociale SRL, model de contract etc.

Documente necesare:

- acte identitate asociati si cesionar;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- daca potrivit actelor de cesiune s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica din vanzarea partilor sociale/actiunilor, castiguri determinate ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, se vor depune si documentele de plata a impozitului pe venit.

Modul de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Cesiune Interna/Externa Parti Sociale SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului;

- Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic/Actul aditional la actul constitutiv;

- redactarea declaratiilor date pe proprie raspundere de catre asociatul unic/ noii asociati;

- conceperea si redactarea actului constitutiv actualizat cu modificarile rezultate dupa cesiunea de parti sociale.

FOARTE IMPORTANT! ! !

In cazul in care societatea are datorii fata de terti sau fata de bugetul de stat, Administratia financiara va fi notificata si vor formula opozitie la cesiune. Opozitia poate fi ridicata prin hotarare judecatoreasca dupa achitarea obligatiilor de plata.

In cazul in care exista datorii, va rugam sa ne contactati pentru o varianta alternativa.

 

Comanda acum Cesiune Interna/Externa Parti Sociale SRL la 349 RON!

Pentru judetul Prahova, va rugam sa ne contactati pentru a va intocmi si depune dosarul la Registru Comertului Prahova.


Taguri: cooptare asociat  contract de cesiune  capital social  parti sociale  cesiune
cesiune intre asociati SRL
Intr-o societate comerciala SRL in care partile sociale sunt detinute de 3 asociati se face o cesiune de parti sociale, numarul asociatilor reducandu-se la 2.... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Cesiune interna externa parti sociale srl