Prima Pagina Infiintari firme Cesiune Externa Parti Sociale SRL
Cautare
Categorii

Cesiune Externa Parti Sociale SRL

 

Definitia serviciului:

Pentru infiintarea firmei este necesara constituirea unui capital social prin aportul fiecarui asociat, in numerar sau in natura. In schimbul acestui aport si corespunzator cu acesta, la infiintarea firmei, fiecare asociat dobandeste un numar de parti sociale. Pentru infiintare SRL, Legea societatilor comerciale prevede ca actul constitutiv va preciza numarul si valoarea nominala a partilor sociale, precum si numarul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau.

Cesiunea de parti sociale este o operatiune juridica constand in transmiterea printr-un contract de cesiune a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta, care dobandesc astfel calitatea de asociati. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar. Contractul de cesiune parti sociale va trebui sa cuprinda inserat o clauza prin care se va stabili valoarea la care se face cesiunea (respectiv se va mentiona daca cesiunea de parti sociale are loc la valoarea nominala a partilor sociale sau la o alta valoare stabilita de catre parti). In situatia in care din cesiunea de parti sociale se inregistreaza un castig, se datoreaza impozit de 16% de catre dobanditor, calculat la diferenta pozitiva dintre pretul de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale, prevazuta in actul constitutiv.

In sectiunea Utile gasiti documente si informatii cu privire la actele necesare pentru cesiune parti sociale SRL, model de contract etc.

Documente necesare:

- acte identitate asociati si cesionar;

- actul constitutiv al societatii la zi;

- daca potrivit actelor de cesiune s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica din vanzarea partilor sociale/actiunilor, castiguri determinate ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, se vor depune si documentele de plata a impozitului pe venit.

Modul de lucru:

Pe parcursul derularii activitatii unei societati comerciale, pot aparea situatii in care au loc anumite modificari in structura asociatilor si, implicit, in structura capitalului social al societatii. Aceste modificari implica o anumita procedura ce trebuie indeplinita pentru a se asigura legalitatea si opozabilitatea acestora.

Noi va pregatim dosarul pentru Cesiune Externa Parti Sociale SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului, prin intocmirea urmatoarelor documente:

- completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului;

- Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic/Actul aditional la actul constitutiv;

- redactarea declaratiilor date pe proprie raspundere de catre asociatul unic/ noii asociati;

- conceperea si redactarea actului constitutiv actualizat cu modificarile rezultate in urma cesiunii.

FOARTE IMPORTANT! ! !

In cazul in care societatea are datorii fata de terti sau fata de bugetul de stat, Administratia financiara va fi notificata si vor formula opozitie la cesiune. Opozitia poate fi ridicata prin hotarare judecatoreasca dupa achitarea obligatiilor de plata.

In cazul in care exista datorii, va rugam sa ne contactati pentru o varianta alternativa.

 

Comanda acum Cesiune Externa Parti Sociale SRL la 149 RON!


Taguri: cooptare asociat  contract de cesiune  capital social  parti sociale  cesiune

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Cesiune externa parti sociale srl