Prima Pagina Infiintari firme Autorizare Obiect de Activitate CAEN din Statut SRL
Cautare
Categorii

Autorizare Obiect de Activitate CAEN din Statut SRL

 

Definitia serviciului:

De la momentul infiintarii, noua societatea comerciala, persoana juridica, are o capacitate de folosinta limitata. Intinderea capacitatii de folosinta a societatii comerciale este data, sintetic de "obiectul de activitate", stabilit la infiintarea firmei prin actul constitutiv. Din punct de vedere juridic, nu exista un numar maxim de coduri care poate fi adoptat de o societate comerciala si nici nu este nevoie de cod pentru activitatile care nu aduc profit si nu sunt realizate in folosul tertilor. Pot aparea totusi limitari in functie de activitatea sectoriala sau restrictii provenind in cerinte practice. La infiintarea firmei, este bine sa se autorizeze toate codurile care au legatura cu obiectul principal de activitate si cu activitatile pe care firma e probabil sa le realizeze in viitor. Fiecare activitate reprezentata de un cod CAEN distinct, ar putea fi ulterior, in functie de natura ei, supusa unui regim de autorizare distinct, atat la sediul principal, cat si pentru fiecare punct de lucru unde se doreste ca aceasta sa se desfasoare.

Doar pentru ca o activitate CAEN este inscrisa in statutul SRL nu inseamna automat ca firma poate desfasura aceasta activitate. Activitatile CAEN prevazute in statut trebuie autorizate distinct pe fiecare loc de desfasurare a respectivei activitati. La infiintarea firmei se autorizeaza acele activitati pentru locatiile unde se stie ca firma le va desfasura efectiv in urmatoarea perioada. Ulterior, pentru dezvoltarea si extinderea activiitatii firmei, poate fi necesara si autorizarea altor activitati CAEN din statutul SRL.

Desfasurarea unei anumite activitati ce implica utilizarea unui produs nu garanteaza dreptul de a desfasura orice activitate cu produsul respectiv, ci doar dreptul de a desfasura exclusiv acea activitate. De exemplu, autorizarea activitatii avand codul CAEN 1083 – Prelucrarea ceaiului si cafelei nu implica si autorizarea activitatii avand codul CAEN 4637 – Comert cu ridicata cu cafea, ceai, cacao si condimente, desi este vorba despre aceleasi produse.

In sectiunea Utile gasiti Codul CAEN Rev. 2, lista cu documente necesare pentru modificari privind obiectul de activitate, precum si mai multe modele de acte juridice si alte informatii utile.

Documente necesare autorizare obiect de activitate CAEN din statut SRL:

- cerere inregistrare;

- declaratie pe propria raspundere pentru autorizarea obiectelor de activitate dorite, diferita in functie de locul unde se desfasoara activitatea – la sediu, la un punct de lucru sau la beneficiari;

Modul de lucru:

Dupa o consultanta prealabila pentru determinarea codurilor CAEN ce corespund activtatii ce se vrea desfasurata si a locului unde se va desfasura, noi va pregatim dosarul pentru Autorizare Obiect de Activitate din Statut SRL, gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului.

 

Comanda acum Autorizare Activitate CAEN din Statut SRL la 79 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: statut SRL  cod CAEN  obiect de activitate  activitate CAEN  recodificare CAEN
autorizare obiecte de activitate secundare
Cum procedez in cazul in care doresc autorizarea mai multor obiecte de activitate, existente in actul constitutiv al unui SRL? mai mult
adaugare cod caen nou
Vreau sa adaug un obiect secundar de activitate si ma intereseaza ce trebuie sa depun la registrul comertului? Am deja un Act constitutiv actualizat publicat... mai mult
activitate secundara ca principala
Se poate folosi o activitate secundara ca principala, fara schimbarea activitatii pe hartii? mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie