Prima Pagina Contabilitate Norme de Venit PFA/II/IF - 2017
Cautare
Categorii

Norme de Venit PFA/II/IF - 2017

In sensul art. 49 din Codul fiscal, pentru contribuabilii care realizeaza venituri comerciale si desfasoara activitati cuprinse in nomenclatorul elaborat de Ministerul Finantelor Publice, venitul net se determina pe baza de norme anuale de venit. Pentru determinarea venitului net anual se aplica criteriile specifice de corectie asupra normei de venit. La stabilirea normelor anuale de venit de catre directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti sunt consultate consiliile judetene/Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz.

Prin ordin al ministrului finantelor publice se stabilesc activitatile din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997, cu modificarile ulterioare, care genereaza venituri comerciale in sensul art. 49 din Codul fiscal.

Norma anuala de venit pentru fiecare activitate de la locul desfaÈ™urarii acesteia nu poate fi mai mica decat salariul de baza minim brut pe È›ara garantat in plata, in vigoare la momentul stabilirii acesteia, inmulÈ›it cu 12. In cazul in care activitatea se desfaÈ™oara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, norma anuala de venit corespunzatoare fiecarui asociat din cadrul asocierii nu poate fi mai mica decat salariul de baza minim brut pe È›ara garantat in plata, in vigoare la momentul stabilirii acesteia, inmulÈ›it cu 12.

In situatia in care un contribuabil desfasoara aceeasi activitate in doua sau mai multe locuri diferite pentru care venitul net se determina pe baza normelor anuale de venit, stabilirea venitului net anual se efectueaza prin insumarea nivelului normelor de venit, corectate potrivit criteriilor specifice de la fiecare loc de desfasurare a activitatii. In cazul in care un contribuabil desfasoara mai multe activitati pentru care venitul net se determina pe baza normelor de venit, stabilirea venitului net anual se efectueaza prin insumarea nivelului normelor de venit de la locul desfasurarii fiecarei activitati, corectate potrivit criteriilor specifice.

Contribuabilii care desfașoara activitați pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit au obligația sa completeze numai partea din Registrul-jurnal de incasari și plați referitoare la incasari, potrivit reglementarilor contabile elaborate in acest scop.

Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit È™i care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro, incepand cu anul fiscal urmator, au obligaÈ›ia determinarii venitului net anual in sistem real. Aceasta categorie de contribuabili are obligaÈ›ia sa completeze corespunzator È™i sa depuna declaraÈ›ia privind venitul estimat/norma de venit pana la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca NaÈ›ionala a Romaniei, la sfarÈ™itul anului fiscal.

In sectiunea Utile aveti Normele de venit pentru anul 2017, pentru fiecare judet din Romania.


Taguri: norme de venit 2017  impozit  cod fiscal  consultanta fiscala  registre contabile  contabilitate firma  norme de venit pfa/ii
Norma de Venit vs Sistem Real
PFA/II/IF - urile pot fi impozita in unul din doua moduri: 1. Norma fixa de venit - valabila numai pentru anumite activitati. Indiferent de cifra de afaceri... mai mult
Platitor de TVA sau Neplatitor de TVA?
Aceasta este o decizie foarte importanta avand in vedere cota de tva de 24%. Dupa infiintarea unui SRL/PFA/II/IF veti putea opta pentru a fi Platitor de TVA... mai mult
In cazul obtinerii de venituri din activitati independente este obligatorie achitarea contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate?
Potrivit prevederilor art.257 alin.(1) şi alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Norme de venit pfa ii if 2017