Prima Pagina Alte Servicii Regulament de Organizare si Functionare
Cautare
Categorii

Regulament de Organizare si Functionare

 

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) reprezinta un instrument de organizare si conducere care descrie structura unei unitati, stabileste obiectivul fiecarei pozitii (functii), enumera sarcinile si responsabilitatile pe care le include fiecare lucrare, arata cat de mult se extinde autoritatea fiecarei functii si clarifica relatiile intre diferitele functiuni. ROF cuprinde urmatoarele:

a) Dispozitii generale (actul de constituire, data infiintarii, subordonare ierarhica, obiectul de activitate);

b) Organizarea (structura organizatorica, cu toate detaliile legate de AGA, conducerea unitatii, organigrama, sistemul informational);

c) Atributiile si sarcinile (atributiile fiecarui compartiment din organigrama, responsabilitatile si competentele, legaturile de colaborare intre compertimente);

d) Dispozitii finale (obligativitatea salariatilor de a respecta ROF, luare la cunostinta de prevederile ROF, respectarea Regulametului Intern, care face parte din ROF).

Denumirea de Regulament de Organizare si Functionare a fost inlocuita, in ultima perioada, cu denumirea de Manualul Angajatului. Insa nu s-a modificat doar denumirea, ci si continutul, mai amplu la Manualul Angajatului. O simpla enumerare a problematicilor vizate de un manual al angajatului este suficienta pentru a-i contura specificul si continutul: procedurile de angajare, politica privind confidentialitatea, orele suplimentare, consiliul de administratie si actionariatul, abuzurile in serviciu, alcoolul si drogurile, incetarea contractului de munca, sarbatorile, echipamentul specific sau costumatia curenta, problema relatiilor de familie intre angajati, securitatea muncii, politica de bonusuri si beneficii, conflictele si rezolvarea lor, sistemul de evaluare a performantelor, programul de munca, transferul si rotatia pe posturi, activitatile educationale, politica privind utilizarea telefonului mobil, masinii, spatiul de parcare, asigurarile medicale, atributiile de serviciu, curatenia la locul de munca, violenta sau hartuirea, conflictele la locul de munca, circulatia documentelor, schema de raportare a incidentelor etc.

Manualul Angajatului, versiunea moderna a Regulamentului de Organizare si Functionare, reprezinta unul dintre cele importante instrumente de comunicare intre firma dumneavoastra si angajati, unul dintre elementele de baza in fundamentarea politicii de personal si in structurarea comunicarii interne intr-o firma. Acesta este si trebuie in primul rand privit si inteles ca fiind un instrument de organizare si ordonare a activitatii interne, instrument care, alaturi de Regulamentul de Ordine Interioara, confera legitimitate unui larg evantai de actiuni si evenimente interne, stipuland drepturi, dar si obligatii, norme si proceduri de conduita, dar si libertati.

Nu exista limite in conceperea unui Manual al angajatului, acesta fiind conceput in functie de nevoile directe specifice si in perspectiva unor efecte pe termen lung, rezultate din stabilirea unei anume strategii interne. De fapt, un astfel de manual trebuie sa fie in exclusivitate produsul celor care lucreaza in acea organizatie, cu sprijinul unui specialist in resurse umane. Manualul nu trebuie privit ca un regulament. Aceasta functie organizationala revine Regulamentului de Ordine Interioara/Regulametului Intern.

Continutul Manulului Angajatului variaza de la o firma la alta, in functie de marimea firmei, numarul de anagajti etc. Indiferent de marimea firmei dumneavoastra, odata ce ati angajat primele persoane, este recomandat sa conturati politica interna pe care doriti sa o implemetati in firma dumneavoastra printr-o lista minima de detalii organizatorice/reguli de respectat.

Comanda acum Manualul Angajatului la 249 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: codul cor  rof  roi  regulament intern  fisa protectia muncii  fisa postului  codul muncii  regulament de organizare si functionare

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Regulament de organizare si functionare