Cautare
Categorii

Codurile CAEN

CAEN reprezinta acronimul utilizat pentru a desemna clasificarea statistica nationala a activitatilor economice din Romania. Aceasta clasificare a fost proiectata pentru a permite gruparea pe criterii de omogenitate a datelor referitoare la "unitati statistice", cum ar fi, de exemplu, o uzina sau un grup de uzine ce constituie o entitate economica, o intreprindere. Clasificarea asigura baza pentru pregatirea unei game largi de date statistice (productie, factori de productie, formarea de capital si tranzactiile financiare) ale acestor unitati.

Sistemul de codificare pentru CAEN Rev. 2 cuprinde:

- un prim nivel, constand in titluri identificate printr-un cod alfabetic (sectiuni);
- un al doilea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de doua cifre (diviziuni);
- un al treilea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de 3 cifre (grupe);
- un al patrulea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de 4 cifre (clase).
 

Lista CAEN aici!

 

Este foarte important sa incepeti noua societate cu forma potrivita de organizare, cu obiectul principal de activitate potrivit cu activitatea pe care doriti sa o desfasurati, sa alegeti stabilirea eventualelor puncte de lucru, cat si autorizarea tuturor activitatilor dorite pentru inceperea activitatii. Orice modificare ulterioara inseamna costuri suplimentare, timp si nervi, de aceea ne vom asigura ca facem totul bine de la inceput!

La infiintarea firmei este important ca obiectul principal de activitate sa fie potrivit cu activitatea pe care o va desfasura firma. Stabilirea de obiecte de activitate secundare la infiintarea firmei este o decizie importanta. La infiintare SRL nu exista un numar maxim  de coduri CAEN admis. Cu toate acestea, alegerea de obiecte de activitate secundare nu trebuie sa insemne trecerea cat mai multor coduri CAEN in actul constitutiv, ci alegerea acelor coduri CAEN care corespund activitatilor pe care firma probabil le va desfasura in viitor. Daca totusi, dezvoltarea afacerii impune desfasurarea unei noi activitati, atunci acest lucru este posibil prin operatiunea de adaugare activitate CAEN in statut SRL. 

Potrivit legii, persoanele fizice au obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice, ca persoane fizice autorizate, respectiv intreprinzatori persoane fizice titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membrii ai unei intreprinderi familiale. Atfel, pentru infiintare persoana fizica autorizata, infiintare intreprindere individuala sau infiintare intreprindere familiala, intreprinzatorul trebuie sa decida obiectul de activitate la momentul inregistrarii la Registrul Comertului din judetul in care se va stabili sediul profesional.

Fiecare persoana fizica autorizata / intreprindere individuala /intreprindere familiala are un singur obiect principal de activitate caruia ii corespunde un singur cod CAEN, care este declarat, obligatoriu, la infiintare PFA, respectiv infiintare II sau infiintare IF, si apare in certificatul de inregistrare.

 


Taguri: recodificare CAEN  cod CAEN  obiect de activitate  activitate CAEN

Utile


Documente:

Codul CAEN 2008 (gratuit)

Linkuri:

Cod CAEN 2008

autorizare obiecte de activitate secundare
Cum procedez in cazul in care doresc autorizarea mai multor obiecte de activitate, existente in actul constitutiv al unui SRL? mai mult
adaugare cod caen nou
Vreau sa adaug un obiect secundar de activitate si ma intereseaza ce trebuie sa depun la registrul comertului? Am deja un Act constitutiv actualizat publicat... mai mult
activitate secundara ca principala
Se poate folosi o activitate secundara ca principala, fara schimbarea activitatii pe hartii? mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Codurile caen