Prima Pagina Forum Contabilitate Daca lucrez ca functionar public, drepturile speciale in bani si stimulente pe care le incasez sint incluse in baza de calcul pentru contributia de asigurari sociale sau nu?

Daca lucrez ca functionar public, drepturile speciale in bani si stimulente pe care le incasez sint incluse in baza de calcul pentru contributia de asigurari sociale sau nu?

Postat de Gabi Dumitrescu la 01-08-2012 10:21:31
Subiect: Daca lucrez ca functionar public, drepturile speciale in bani si stimulente pe care le incasez sint incluse in baza de calcul pentru contributia de asigurari sociale sau nu?
Conform legilor in vigoare, aceste venituri sunt incluse in baza de calcul pentru contributiile de asigurari sociale, atat pentru asigurat, cat si pentru angajator. Pentru detalii, a se consulta urmatoarele:
Legea nr. 19/2000 (cu modificarile si completarile ulterioare) - articolele 4, 5 al. (1), 18 al. (1), 23 al. (1) lit. a si 24 al. (1), cat si ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 340/2001 (cu modificarile si completarile ulterioare), pct. 19 prima teza.